Facebook-for-2010.tk – još jedna lažna Fejsbuk strana
Na adresi www.facebook-for-2010.tk postavljena je lažna Fejsbuk stranica za koju se predpostavlja da služi za takozvano “pecanje” odnosno prikupljanje korisničkih imena i lozinki od naivnih posetilaca. Preslikana Fejsbuk naslovna stranica posetioce privlači informacijom da će nakon logovanja moći da vide kako će Fejsbuk izgledati u 2010. godini.
Lažna Fejsbuk strana se inače hostuje na besplatnom serveru sa besplatnim domenom, što je jako neozbiljno i sigurno da nije delo administratora Fejsbuka. Sa druge strane, Fejsbuk tim nije najavljivao nikakve značajnije promene za 2010. godinu. U prilog ide i podatak da se proces testiranja od strane posetilaca nikada ne odvija na nekom drugom domenu.
Informacija o sajtu www.facebook-for-2010.tk se uveliko širi putem četa, preko naloga ljudi koji su se “upecali”. Naš posetilaca, Krsto Arsenijević, bio je na meti, ali je prepoznao da je u pitanju lažnji sajt. Poslao nam je i dokazni materijal kako se sa naloga njegove prijateljice prenosi informacija o lažnoj Fejsbuk stranici. Ovom prilikom zahvaljujemo gospodinu Arsenijeviću i sve vas pozivamo da nas kontaktirate kada primetite bilo kakvu zloupotrebu.
Obratite pažnju gde se logujete. Nemojte se upecati na ovaj ili slične načine. Podsećamo da je samo www.facebook.com sigurna adresa za login, o čemu smo i detaljnije pisali pre nekoliko meseci.





MOLIM VAS POMOZITE MI STA DA RADIM,znam da ovo nema veze sa tekstom ali ne znam kome da se obratim?Za Novu Godinu neki decko me je zamolio da posaljem poruku: ”Djuro brate ne dolazim u Uzice.Lovac” na broj 0606720850 i ja sam poslala. I danas procitam na internetu ovo: Pre neki dan sam čuo da se slične prevare dešavaju putem SMS poruka. Prevaranti na neki način naprave duplikat SIM kartice i putem poruka se obraćaju celoj rodbini za pomoć. Poruke su bile u kontekstu: “Deko evo me inostranstu, ostala sam bez para, jer možeš molim te da mi pošalješ koji dinar”…Molim vas da mi nekako pomognete,sta da radim? ko zna sta ce biti sada?! kako da znam da li su napravili duplikat moje kartice?
obrisite ovu moju prethodnu poruku neme veze resili smo i nije nista…pogubila se drugarica…
Takodje i ovaj novi, mnogo ljudi je upecano kako sam primetio: http://creativeface.tk/, preko ovog domena svako moze doci do sifara.